Model licenta Drept

Acesta este un fragment dintr-o lucrare de licenta la drept despre drepturile omului  cu un studiu de caz special pe statul Coreea de Nord.

 

"In prezent, Coreea de Nord este singurul stat stalinist ramas in lume. Am ales acest exemplu pentru ca spre deosebire de alte state in care au loc incalcari grave ale drepturilor omului, in Coreea de Nord acest lucru se produce cu buna stiinta in dauna poporului si in interesul unei 'aristocratii' comuniste, inchegata in jurul 'marelui conducator', in prezent Kim Jong Un. Exista desigur, si alte state in lume unde au loc grave incalcari ale drepturilor omului, precum Somalia, Sudan, Congo sau Ciad, insa acestea sunt catalogate ca state esuate, state care se confrunta cu probleme sociale grave si greu de rezolvat. In Coreea de Nord nu se intampla insa acest lucru. Coreea de Nord este un stat unitar, insa este un stat in care inca se mai practica cultul personalitatii. Este un stat in care oamenii sufera pentru orgoliul unui singur om, pana de curand personificat de Kim Jong Il, fiul lui Kim Il Sung si tatal proaspatului conducator Kim Jong Un.

In Coreea de Nord populatia generala traieste la limita subzistentei; este cunoscut faptul ca aproape 3 milioane de oameni au murit de foame in Coreea de Nord in ultimii 5 ani in timpul regimului lui Kim Jong Il. Desi la inceput aceast foamete nu a fost recunoscuta de regimul de la Phenian, de curand Kim Jon Il a recunoscut ca populatia tarii sale se confrunta cu o mare foamete insa arunca vina pe restrictiile impuse de occident asupra comertului exterior al Coreei de Nord nicidecum pe coruptia, proasta organizare si incompetenta functionarilor regimului. Este de asemenea, un fapt cunoscut ca ajutoarele alimentare trimise de Occident nord coreenilor nu ajung la cetatenii infometati ci sunt vandute in piete prin intermdiul acolitilor regimului pentru profitul unor membri corupti ai clasei conducatoare. Orice persoana care indrazneste sa se ridice impotriva acestor practici mai mult decat nedrepte este pe loc executata spre a fi oferita drept exemplu.

Regimul nord correan este comparabil cu un regim feudal in care toata puterea si avutia este concentrata in mainile unei clase restranse de potentate care abuzeaza de ea dupa bunul plac, aflandu-se sub protectia 'marelui lider', care seamana mai mult cu un rege decat cu presedinte. Toate puterile statului se concentreaza in mainile 'marelui conducator' el dispunand de acestea dupa bunul plac, ridicand oameni in functii si coborandu-i dupa cum crede de cuviinta."

 


 • Lucrari de licenta

  Lucrari de licenta

  Toate tipurile de lucrari de licenta sau lucrari de diploma indiferent de numarul de pagini, specificatii tehnice sau bibliografie. Toate lucrarile noastre pot fi redactate si in limba engleza si adaptate cerintelor specifice ale oricarei universitati din Romania.

 • Lucrari de disertatie

  Lucrari de disertatie

  Lucrari de disertatie de mica sau mare anvergura in functie de cerintele universitatii pentru care sunt destinate, executate dupa toate specificatiile tehnice si conform cerintelor clientului.

 • Proiecte, eseuri, referate

  Proiecte, eseuri, referate

  Toate tipurile de proiecte, eseuri sau referate, pentru orice nivel academic: liceal, universitar sau postuniversitar (master sau doctorat), executate in oricare dintre programele pachetului MS Office sau alte programe de prelucrare, editare si procesare.